Köttbullar med bulgursallad

Köttbullar med bulgur

Ett bra tips för att få köttbullarna lite fastare och mer fiberrika är att använda pofiber som är glutenfritt. Dessutom innehåller Pofiber 70%kostfiber som håller magen och ämnesomsättningen igång. Denna klassiker blir god och nyttig med en bulgursallad till!

Ingredienser:

Köttbullar:

200 g nötfärs

½ matsked tomatpuré

2 tsk grillkrydda

2 msk Pofiber

3 g kokosfett

½ dl vatten

1 msk balsamvinäger

1 msk Kesella/kvarg 1 %

Bulgursallad:

1 dl bulgur

20 g hackad rödlök

20 g hackad röd paprika

20 g majskorn

½ tsk paprika

2 st hackade soltorkade tomater

½ tsk vitlökspulver

½ tsk flytande grönsaksfond

Örtsalt

Malen svartpeppar

1 blad skivad salvia

1 nypa hackad rosmarin

1 dl vatten

Gör så här:

Blanda nötfärsen med grillkryddan, tomatpurén och pofiber. Forma dem till 30 grams köttbullar och låt dem vila i ca 5 minuter.

Koka upp 1 dl vatten med grönsaksfond, häll i bulgur och sänk värmen till medelvärme och låt den småkoka i ca 5 minuter tills vätskan är borta. Blanda i grönsakerna, örterna och kryddorna och sätt på ett lock.

Stek köttbullarna med kokosfett i ca 3 minuter på medelvärme, häll i vatten och balsamvinäger och låt vätskan koka ner till hälften (ca 1 minut). Ta upp köttbullarna och blanda i kesella/kvarg och häll sedan såsen över köttbullarna. Lägg upp bulgursalladen bredvid.

Näringsinnehåll per portion

Energi255,7 kcal
Protein24,1 g
Fett10,5 g
Kolhydrater18,2 g
Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson