Hasselnötskakor

Hassenötskakor

Gör dessa härliga hasselnötskakor till fredagsfikat! Med ingredienser som kokosmjöl, fiberhusk och stevia är de ett nyttigare alternativ till fikat än många andra kakor.

Ingredienser till ca. 15 kakor

Näringsinnehåll/st

100 g hasselnötter
2 ägg
2 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
0,75 dl stevia
5 droppar vaniljarom (kan uteslutas)
Energi67 kcal
Protein2 g
Kolhydrater1 g
Fett5,5 g

Gör så här:

Stavmixa hasselnötterna till en finmald massa. Spara ett gäng hasselnötter till topping. Vispa sedan upp äggen lite lätt.

Blanda sedan det uppvispade ägget, de malda hasselnötterna med de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten i valfri storlek på en bakplåt klädd i bakplåtspapper. Stoppa i en hel hasselnöt i mitten av kakan.

Sätt in plåten i mitten av ugnen på 175 grader och grädda i 12-14 minuter.

Låt sedan kakorna svalna och avnjut sedan med en kopp kaffe!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost