Fläskfilé med ugnsrostad potatis

Njut av en god fläskfilégryta med smak av örter som serveras med knaprig ugnsrostad potatis.

En tallrik med rostad potatis och fläskfilégryta.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi524 kcal
Protein42,3 g
Kolhydrater50,8 g
Fett15,3 g
Fibrer6,5 g
4 portioner
1 kg potatis
Rapsolja
600 g fläskfilé
250 g kantareller eller champinjoner
1 gul lök
2 dl mager matlagningsgrädde
2 dl rött matlagningsvin
Salt & peppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Några kvistar färsk timjan

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i halvor och pensla med rapsolja. Lägg potatisarna med snittytan nedåt på en plåt och sätt in i ugnen. Rosta i ungefär 30 minuter, eller tills potatisarna fått en fin gyllenbrun färg.

Skiva svampen och hacka den gula löken fint. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Stek lök och kött tillsammans i en stekpanna tills de fått en fin stekyta. Tillsätt svampen och stek ytterligare i några minuter. Tillsätt sedan matlagningsgrädde och matlagningsvin och låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda på svag värme i ungefär en kvart. Smaka sedan av med salt och peppar och servera grytan med den rostade potatisen. Garnera gärna grytan med några kvistar färsk timjan innan servering.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost