Entrecote panang

Entrecot panang

En grönsaksladdning i kylen är alltid bra att ha för dagar när man kommer hem från gymmet eller jobbet med ett lågt blodsocker. Denna måltid är hög på protein och låg på kolhydrater.

Ingredienser:

200 g entrecote

100 g Panang curryröra med sparris

Sallad.

1 st hyvlad vitsparris

1/2 skivad rödlök

3 st halverade cocktailtomater

50g strimlad sallad

1 handfull krasse

2 msk hackad dill

1 msk balsamvinäger

1 msk olivolja

1/4 tsk Sambal Oelek

1/3 tsk Stevia

1 nypa vitlökspulver

Örtsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 180C.

Värm en stekpanna och stek entrecoten ca 30 sekunder på varje sida på hög värme. Lägg köttet tillsammans med Panag curryröra med sparris i en ugnsform. Placera formen i ugnen i ca 10 minuter.

Blanda sedan allt som hör till salladen.

När entrecoten är färdig ta ut den, skiva den i skivor och häll över såsen på toppen och servera med salladen.

Näringsinnehåll per portion:

Energi249,5 kcal
Protein26,2 g
Fett14,9 g
Kolhydrater5,6 g

Nyttiga tillbehör

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson