Citron-kokosmuffins

Muffins är inte bara lätt att baka, de går även att variera i mängder! Dessa goda citron- och kokosmuffins är baserade på ekologiska ingredienser, med kokosmjöl, kokossocker och kokosolja istället för vanligt socker, vetemjöl och smör. Lite bättre, helt enkelt!

Muffins citron/kokos

Ingredienser muffins

Ingredienser glasyr

250 g dinkelmjöl1 dl vatten
50 g kokosmjöl1 msk citronsaft
0,5 tsk havssaltflorsocker
0,5 tsk vaniljpulverkokoschips
1 tsk bakpulver
300 g kokossocker
250 g kokosolja
4 st ägg
1 dl kärnmjölk
2-3 citroner, skal och saft

Tillredning

Blanda mjöl, salt, bakpulver, vanilj och kokos i en skål och rör om ordentligt. Vispa kokosolja och socker separat till en jämn smet. Tillsätt ägg, ett i taget, och sedan mjölblandningen. Rör ner kärnmjölk, citronsaft och citronskal.

Fördela jämnt i 14-16 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 170 grader, ca 12-15 minuter. Under tiden rör du ihop alla ingredienser till glasyren. Låt muffinsarna svalna efter ugnen och smeta ut glasyren. Toppa gärna med kokoschips!

Recept från Urtekram

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost