Citron-kokosmuffins

Muffins är inte bara lätt att baka, de går även att variera i mängder! Dessa goda citron- och kokosmuffins är baserade på ekologiska ingredienser, med kokosmjöl, kokossocker och kokosolja istället för vanligt socker, vetemjöl och smör. Lite bättre, helt enkelt!

Muffins citron/kokos

Ingredienser muffins

Ingredienser glasyr

250 g dinkelmjöl1 dl vatten
50 g kokosmjöl1 msk citronsaft
0,5 tsk havssaltflorsocker
0,5 tsk vaniljpulverkokoschips
1 tsk bakpulver
300 g kokossocker
250 g kokosolja
4 st ägg
1 dl kärnmjölk
2-3 citroner, skal och saft

Tillredning

Blanda mjöl, salt, bakpulver, vanilj och kokos i en skål och rör om ordentligt. Vispa kokosolja och socker separat till en jämn smet. Tillsätt ägg, ett i taget, och sedan mjölblandningen. Rör ner kärnmjölk, citronsaft och citronskal.

Fördela jämnt i 14-16 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 170 grader, ca 12-15 minuter. Under tiden rör du ihop alla ingredienser till glasyren. Låt muffinsarna svalna efter ugnen och smeta ut glasyren. Toppa gärna med kokoschips!

Recept från Urtekram

Ingredienser

 
Urtekram Rostade Kokoschips EKO
 
Urtekram Kokosfibermjöl
  Vaniljpulver EKO
 
Urtekram Kokosolja Kallpressad EKO
 
Urtekram Kokossocker

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Rabarbermuffins

Njut av rabarberfyllda muffins som både är nyttiga och goda.
 

Äppelmuffins

Ljuvligt goda äppelmuffins som är både nyttiga och proteinrika.
 

Nyttiga äpple- och kanelmuffins

Nyttiga och goda bakverk gjorda på kokosmjöl och pofiber och fyllda med protein.
 

Blåbärspulver

Blåbärspulver är rikt på antioxidanter och lutein, och smakar dessutom gott!
Staff ▲