Chiapudding med kiwi

Chiapudding

Chiafrön är fyllda med nyttigheter som omega-3, fiber och protein. Lägger du chiafrön i blöt över natten, i till exempel mjölk, vatten eller juice så bildas en gelliknande konsistens. Denna variant av chiapudding är en perfekt blandning av sött och surt.

Ingredienser till 1 portion

2 msk chiafrön
1/2 dl vatten
1 dl mandelmjölk
1 msk limesaft
1 tsk Agavesirap eller honung
1 kiwi till topping

Gör så här:

Blanda mandelmjölken med vattnet i en skål eller ett glas. Häll sedan i chiafrön, limesaft och honung i vätskan som du låter stå över natten (puddingen behöver ett par timmar för att uppnå en fastare konsistens). Servera din pudding med kiwi för att tillföra kroppen extra vitamin c.

Tips!

Chiapudding kan göras i en mängd olika utföranden. Bara fantastin sätter stopp. Ett tips är att byta ut honungen som sötning mot en mosad banan som du blandar i puddingen innan du ska servera. Toppa med kanel och kokos så får den ytterligare smak.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost