Artikelsida | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet | Naturliga oljor

Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasange som går snabbt att slänga ihop och passar utmärkt som matlåda. Även du som gillar traditionell lasange kommer smälta för denna .

Ingredienser för 8 personer

• ca 15 lasagne plattor (går även med bönplattor om du vill ha den glutenfri)
• 3 färska tomater
Vegofärsfärssås
• 800 g anammafärs
• 1000 g passerade tomater
• 4 st medelstora morötter
• 2 st gula lökar
• 1 st röd chili
• 1 st grönsaksbuljongtärning
• 1-2 msk japans soja
• torkad timjan efter smak
• torkad oregano efter smak

Gör så här:

Fräs den frysta färsen i lite olivolja. Tillsätt hackad gul lök, hackad chili, hackad vitlök och rivna morötter när färsen börjat tina.

Tillsätt passerade tomater när röran börjat få lite färg.

Lägg i buljongtärningen och salta upp med sojan tills du nått din smak.

Krydda med timjan och oregano och låt såsen puttra i minst 20 min.

Spenatsås
• 7,5 dl Planti Havre i mat
• 2 dl mager riven ost
• 250 g fryst bladspenat (alt 1 påse färsk spenat)
• örtsalt efter smak
• peppar efter smak

Gör så här:

Häll i hela plantin i en kastrull och koka upp. Lägg i den frysta spenaten, den tinar under omrörningen.

Häll i ost och smaka av med örtsalt och svartpeppar.

Börja första lagret med att skiva 2-3 färska tomater och lägg på botten. Häll på vita spenat såsen. Lägg lasagneplattor, bryt dom så det inte går omlott, blir för mycket pasta då.

Nästa lager blir anammasåsen, plattor, vita spenatsåsen, plattor, anammasås, plattor och avsluta med vita spenatsåsen på toppen. Klicka några klickar med anammasås och strö over lite mager riven ost.  Låt gå i ungen i cirka 20-25 minuter. Ta ut och låt eftergå på bänken i 15-20 minuter.

Smaklig måltid!

Näringsvärdeper portion
Energi486 kcal
Protein27 g
Kolhydrater36 g
Fett26 g

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Chiapudding grundrecept

Gott grundrecept på chiapudding.
 

Hälsofördelar med vegetarisk kost

Vilka hälsofördelar finns det med att äta en vegetarisk kost?
 

Tomat och fänkålssoppa

En värmande tomatsoppa med härlig smak från fänkål.
 

Tomatsoppa med linser

Kryddig och god tomatsoppa med linser. Ett måste för kalla höstkvällar!
 

Receptmeny för en detox

Hur och vad kan man egentligen äta under en detox? Här är en komplett meny!
 

Vegetarisk chili con carne

Smakrik och mättande chili con carne som är helt vegetarisk.
 

Välj rätt mat på julbordet

Behåll formen i jul genom att välja rätt mat på julbordet!
 

Köttgryta med tomater

Bjud på en mustig köttgryta med smak av lök och chili.
 

Vegetarisk ceasarsallad

En lätt och god vegetarisk sallad.
 

Fruktsallad med rostad mathavre och proteinkräm

Fruktsallad med youghurt och proteinpulver, en riktigt fräsch vitamininjektion!
 

Linas mattips

Här får du tips från Lina på hur du kan lägga upp din dagsmeny.
 

Pasta med tomatpesto

Obeskrivligt krämig pasta kommer här i kombination med bacon och tomater.
 

Lövbiffsgryta med tomater

En smakrik och lättlagad gryta med lövbiff och soltorkade tomater.
 

Enzymer

Enzymer byggs upp av protein och hjälper till att smälta maten vi äter.
 

Vegansk matjessill

En vegansk variant på klassisk matjessill, här med tofu eller aubergine.
 

Hjärna, minne och koncentration

Vad ska man egentligen äta för att huvudet ska fungera på topp?
 

Kost för handboll

7 grundläggande tips på hur du som handbollspelare ska lägga upp din kost.
 

Julens ischoklad med kokosolja

Äntligen kan du göra den klassiska ischokladen mer nyttig med kokosolja!
 

Julens rödkålssallad med tranbär

Liva upp den traditionella rödkålssalladen med nyttiga tranbär och valnötter.
 

Stimulerande smoothie

Stimulera kroppen genom denna smoothie som innehåller många nyttigheter.