Aktuella artiklar | Hälsa | Kost & kosttillskott | Träning | Recept | Skönhet | Naturliga oljor | Miljövänligt | Inspiratörer

Veganska och glutenfria pepparkakor

Njut av ett par krispiga glutenfria pepparkakor som även är veganska till adventsfikat eller glöggminglet. Är du ute efter ett nyttigare alternativ till de traditionella pepparkakorna fungerar detta recept utmärkt för det med.

Veganska pepparkakor.

Ingredienser till ca. 30 pepparkakor
2 dl mandelmjöl
1/2 dl potatis mjöl
1 dl majsmjöl eller bovetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat eller 3 tsk bakpulver
6 tsk pepparkakskrydda
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
70 g kokosolja
1/2 dl Nicks fiber Syrup eller annan flytande sötning
2 msk Nicks Use like Sugar

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser förutom pepparkakskrydda och sötning i en bunke. Smält kokosolja, fiber syrup, Nicks use like sugar och pepparkakskrydda i en kastrull på låg värme.

Blanda sedan ner kokosoljan med de torra ingredienserna till en jämn deg. Låt degen stå i kylen över natten så att den sätter sig och smakerna får komma fram.

Dag 2

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela upp degen i 2-3 delar så att det blir lättare arbeta med och kavla ut. Kavla ut en del mellan två bakplåtspapper till önskad tjocklek. Ta bort det övre bakplåtspappret och stansa ut dina pepparkakor i önskad form. Ta bort den överflödiga degen och dra sedan över bakplåtspappret på en plåt och grädda de blivande pepparkakorna i mitten av ugnen i 5-10 minuter, beroende på hur tunna du gjort dem.

Ha koll på ugnen då det kan gå fort i slutet av gräddningen så att du inte får bräda pepparkakor.

Medan den första plåten är i ugnen är det bara att upprepa processen med att kavla ut deg mellan två bakplåtspapper och stansa ut i önskade formar.

Lägg kakorna på ett galler så att de får svalna helt innan du tar första tuggan. Förvara dem i kylskåpet.

Ingredienser

 
Kokosolja neutral
 
Mandelmjöl
 
Ljust Bovetemjöl
 
Bakpulver
 
Fullkornsmajsmjöl
 
Bikarbonat
 
Nicks Fiber Syrup
 
Use Like Sugar

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej