Tomat och fänkålssoppa

Tomatsoppa

En värmande tomatsoppa med härliga smaker från fänkål. Tomatinnehållet i rätten ger ett gott intag av antioxidanten lykopen, ett ämne som tillsammans med betakaroten är den vanligaste karotenen (karotenoid) i kroppen. Genom upphettning av tomaterna kan kroppen lättare tillgodogöra sig detta nyttiga ämne, som är svårt för kroppen att utvinna ur en färsk tomat.  

Ingredienser

4 portioner

2 fänkål
1 gullök
1 burk passerade tomater
3 dl tomatjuice
2 msk balsamvinäger
2 msk grönsaksfond
Salt och svartpeppar
3 dl matlagningsgrädde
Ca 1 dl stark riven ost

Gör så här

Hacka löken, skölj och skär fänkålen i bitar. Fräs detta i lite olja. Tillsätt passerade tomater och tomatjuice. Lägg i grönsaksfond och salta och peppra. Låt koka ca 20 min. Tillsätt balsamvinäger och grädde och låt koka upp. Tillsätt osten, rör om men koka inte. Servera rykande varmt när osten har smält, gärna tillsammans mes ett grovt surdegsbröd.

Näringvärde per portion

Energi202 kcal
Protein10g
Fett12g
Kolhydrater10g
Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Tomatsoppa med linser

Kryddig och god tomatsoppa med linser. Ett måste för kalla höstkvällar!
 

Lövbiffsgryta med tomater

En smakrik och lättlagad gryta med lövbiff och soltorkade tomater.
 

Nyponsoppa

Koka en välgörande nyponsoppa med nyponpulver.
 

Köttgryta med tomater

Bjud på en mustig köttgryta med smak av lök och chili.
 

Pasta med tomatpesto

Obeskrivligt krämig pasta kommer här i kombination med bacon och tomater.
 

Nyttig mexicanasoppa

En nyttig och god variant av den klassiska mexicanasoppan.
 

Receptmeny för en detox

Hur och vad kan man egentligen äta under en detox? Här är en komplett meny!
 

Soppa med curry och räkor

En kryddstark och kalorisnål soppa när du vill ha något lätt och gott.
 

Chiapudding grundrecept

Gott grundrecept på chiapudding.
 

Energismoothie

Innehåller allt du behöver för att kicka igång systemet.
Visa fler