0 produkter
0 kr
Denna klassiska sallad från Libanon är gjord på bland annat quinoa och persilja och kan ätas som den är eller som tillbehör till någon annan rätt.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
125 g quinoa | |||||||||||||
1 röd paprika | |||||||||||||
1/2 röd lök | |||||||||||||
1/4 dl färsk citronjuice | |||||||||||||
2 msk olivolja | |||||||||||||
1/2 dl finhackad persilja | |||||||||||||
1 msk finhackad mynta | |||||||||||||
Ev. 250 g kokta linser | |||||||||||||
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela, kärna ur och finhacka paprikorna. Skala och finhacka löken. Skölj och skär tomaterna i små tärningar.
Blanda citronjuicen med olja, persilja och mynta. Blanda ner blandningen i quinoan och rör sedan ner grönsakerna.
Vill man ha en mer matig sallad kan man blanda ner 250 g kokta linser.