Saftig flankstek med sallad
Flankstek med sallad på nyttiga fettkällor från avokado och pinjenötter.Avocado innehåller gott om omättat fett, som har en gynnsam inverkan på blodfetter och blodtryck och därmed kan minska uppkomsten av hjärt-kärlsjukdom. Avocado innehåller också en hel del fibrer.
Ingredienser:
200g stekt flankstek
50g skivad broccoli
1/3 skivad rödlök
30g skivad avokado
5g pinjenötter
5g kokosfett
5g balsamvinäger
5g sojasås
30g fetaost 10 %
1/4 tsk vitlökspulver
2 msk hackad gräslök
Malen svartpeppar
Örtsalt
50g valfri dressing
Gör så här:
Blanda avokado, balsamvinäger, sojasås, pinjenötter, vitlökspulver och fetaost i en skål.
Värm en stekpanna med kokosfett och stek löken och broccolin i ca 5 minuter. Blanda i dem i skålen tillsammans med gräslök och låt stå.
Stek flanksteken i samma stekpanna i ca 5 minuter och låt den sedan vila i 2 minuter. Skiva den tvärs över fibrerna och servera med salladen och kesellasås med röd paprika.
Näringsvärde per portion
Energi | 250,4 kcal |
Protein | 29,5 g |
Fett | 14,4 g |
Kolhydrater | 5 g |
Relaterade artiklar

Julens rödkålssallad med tranbär
Liva upp den traditionella rödkålssalladen med nyttiga tranbär och valnötter.