Artikelsida | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet

Så fungerar mjölksyrabakterier

I tarmen finns flera miljarder bakterier. Dessa bakterier har enormt stort inflytande på din hälsa och din vikt. I tarmen finns cirka 80 procent av hela ditt immunsystem! Mjölksyrabakterier är dina vänner. Och det är aldrig för sent att skaffa nya vänner.

Det här är en artikel i samarbete med Holistic.

Din mamma hade rätt, ät mer grönsaker!

Mjölksyrabakterier älskar grönsaker och deras fibrer. Fullkornsprodukter är en annan favorit. Fibrerna ger mjölksyrabakterierna mat, så de mår bra och kan växa i antal och ta hand om dig. Vi kan få i oss fler mjölksyrabakterier via fermenterad mat och dryck som kombucha, temphe, miso och mjölksyrade grönsaker. Och, så klart, via våra kosttillskott.

Olika fermenterade livsmedel för en god maghälsa.

Mjölksyrabakterier

 
LactoVitalis Pro
 
LactoVitalis Kids
 
Cellenzym
 
Enzymeja
 
Chia

Det är inte mängden mjölksyrabakterier du äter som räknas, utan hur många som faktiskt når hela vägen fram

Mjölksyrabakterier är känsliga för mag- och gallsyra och därför har svårt att överleva resan ner till tarmen. Därför är det viktigt att se till att varje bakterie är skyddad så att de klarar av den tuffa resan ner till tarmen.

Holistic strävar efter att så många bakterier som möjligt ska nå tarmen oskadda, eftersom det är då de göra mest nytta. Holistic LactoVitalis Pro är ett kosttillskott som innehåller minst 20 miljarder mjölksyrabakterier från 12 olika stammar däribland en av världens mest välstuderade stammar, Lactobacillus rhamnosus GG. Bakterierna skyddas genom en patenterad teknik som gör att cirka 90 procent av dem överlever den tuffa resan ner till tarmen.

Välmående mage.

Mjölksyrabakterier för barn

För barn finns Holistic LactoVitalis Kids med 3 miljarder mjölksyrabakterier från 6 olika stammar. Den passar också bra som start för vuxna med känslig mage.

LactoVitalis Pro och LactoVitalis Kids innehåller FOS (fruktooligosackarider), en sorts fibrer som ger näring till mjölksyrabakterierna. Bakterierna får med sig lite färdkost helt enkelt. Mjölksyrabakterier tillsammans med fibrer (färdkost) brukar kallas för synbiotika.

Bra för immunsystem och slemhinnor

LactoVitalis Pro och LactoVitalis Kids innehåller mjölksyrabakterier kombinerat med vitamin C som bidrar till immunsystemets normala funktion. LactoVitalis Pro innehåller dessutom vitamin B2 som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej