Proteinrika bullar
Baka dina egna favoritbullar med krämig proteinfyllning. Lite nyttigare och väldigt gott!
Ingredienser |
| ||||||||||
1,5 dl vatten | |||||||||||
15 g jäst | |||||||||||
30 g smör | |||||||||||
20 g rårörsocker | |||||||||||
170 g fint dinkelmjöl | |||||||||||
100 g grovt dinkelmjöl | |||||||||||
1/4 tsk salt | |||||||||||
1 skopa Core Casein, valfri smak | |||||||||||
1/2 dl vatten | |||||||||||
50 g smör | |||||||||||
Några droppar sötningsmedel | |||||||||||
2 skopor protein | |||||||||||
1 dl vatten |
Gör så här:
1. Bakning med Kitchen aid: Lägg vatten, smör, jäst och socker i skålen och arbeta på medelhastighet. Häll i mjöl och salt efterhand. Låt gå på medelhastighet i 20 minuter. Jäs degen i 3 timmar i skålen och blanda sedan i 1 skopa protein och 1/2 dl vatten ordentligt.
2. Bakning utan Kitchen aid: Dela jästen och häll över fingervarmt smör och vatten. Häll i socker, salt och mjölet. Arbeta kraftfullt tills degen är slät. Jäs degen i 3 timmar och blanda sedan i protein och vatten som du arbetar ihop ordentligt.
3. Vill du ha släta bullar delar du upp degen och formar bullarna och lägger på plåt. Vill du ha fyllda bullar kavlar du ut degen på mjölat bakbord. Blanda smör, sötningsmedel, vatten och proteinpulver i valfri smak och blanda till en smet. Bre på smeten jämnt över degen. Rulla degen och skär i 6-8 lika stora delar. Lägg på bakplåt eller i formar. Pensla med ägg om du vill och eventuellt en garnering.
4. Grädda i ugnen 200 grader i ca 10-12 minuter, håll koll på dem! Bullarna är klara när de är genomgräddade och gyllenbruna.
Njut till en kopp kaffe eller ett glas mjölk!