Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet | Naturliga oljor

Proteinbröd

Proteinbröd

Att använda bakprotein i brödet gör det både nyttigt och mättande! I detta recept får du dessutom i dig extra mycket fiber genom att använda kokosmjöl. Glöm heller inte bort att både mandelmjöl och hasselnötsmjöl ger dig nyttiga fetter och hjälper till att hålla blodsockernivån stabil.

Ingredienser: 

  • 50 g kokosmjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 50 g hasselnötsmjöl
  • 100 g Bakprotein
  • 0.5 dl linfrö
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 3 msk Pofiber
  • 2 tsk brödkrydda
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 30 g jordnötssmör
  • 250 g Kesella/kvarg 1 %
  • 3 st ägg
  • 9 st äggvitor
  • 10 g sesamfrön

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 °C. Kör äggen och kesella/kvarg i en matberedare i ca 20 sekunder. Häll i resten av ingredienserna förutom sesamfrön, kör på låg fart i ca 1 minut. Lägg smeten i en brödform och strö sesamfrön på toppen av brödet. Placera i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna.

Näringsvärde per 100g

Energi215,8 kcal
Protein20 g
Fett12,7 g
Kolhydrater4,1 g

Tips på produkter

 
Mandelmjöl
 
Peanut Butter
 
Linfröolja
 
Kokosmjöl
 
Linfrön
 
Solroskärnor

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

  Frukostfrallor med protein

Frukostfrallor med protein

Goda och nyttiga frukostfrallor med extra mycket protein.
  Lussebullar med protein och fibrer

Lussebullar med protein och fibrer

Goda och nyttiga lussebullar i jultider som dessutom är låga på gluten.