Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet | Naturliga oljor | Hälsa | Hälsoinspiratörer

Plantifulsisters inspirerar till en grönare vardag

Ida och Johanna Lönnstedt är Hälsoinspiratörer hos Svensk Hälsokost och driver tillsammans Instagramkontot och bloggen Plantifulsisters där de inspirerar till vegansk matlagning och en hälsosam livsstil.

Ida och Johanna Lönnstedt står tillsammans i ett kök.

Plantifulsisters favoriter

 
Acaipulver EKO
 
Chiafrön EKO
 
Carobpulver
 
Bjäst Original
 
Spirulina EKO

Ida och Johanna Lönnstedt är bara 18 respektive 20 år gamla - men redan inspirerar de människor över hela världen till vegansk kost genom sitt Instagramkonto och sin blogg. För systrarna handlar hälsa om att må bra, både på insidan och på utsidan. Att vara trygg i sig själv och ha en stark kropp som orkar mycket.  De menar på att hälsa inte är att vara fixerad vid utseende och äta en sallad, och inte heller mäts det i vikt eller siffror.

- Det handlar om att finna en balans där du, både fysiskt och psykiskt mår så bra som möjligt utefter dina egna förutsättningar. Ett stadie där du är trygg och varken får för mycket eller för lite av det ena eller det andra. Hälsa är när du tillåter kroppen att återhämta sig. När du kan sova ut och lyssna på just din kropps signaler utan att påverkas för mycket av alla andra. Hälsa är att äta det du vill och göra det du känner för eftersom just du mår bra av det, säger Ida Lönnstedt.

De var båda vegetarianer under åtta års tid innan de bestämde sig för att testa att helt övergå till vegansk kost. Det var tänkt som ett experiment, men när de upptäckte hur bra de mådde av den veganska kosten bestämde de sig för att fortsätta med den.

- Kroppen behövde bara vänja sig med att äta linser och bönor samt alla fibrer, men när man gjort det, blir maghälsan mycket bättre. Våra hår och naglar har även blivit starkare och friskare. Tidigare var det vanligt att våra naglar flisade sig men nu är de istället starka och fina.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej