0 produkter
0 kr
Denna pastarätt med tonfisk är ett utmärkt alternativ till spaghetti och köttfärssås och går hem hos både stora och små.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
1 gul lök | |||||||||||||
2 vitlöksklyftor | |||||||||||||
2 burkar tonfisk i vatten | |||||||||||||
1 msk olivolja | |||||||||||||
2 msk tomatpuré | |||||||||||||
2 burkar krossade tomater | |||||||||||||
1 tsk salt | |||||||||||||
2 krm svartpeppar | |||||||||||||
4 portioner spaghetti | |||||||||||||
70 g rucola | |||||||||||||
Koka upp vatten till pastan och koka sedan spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och hacka gul lök och vitlök och bryn lökhacket i en stor stekpanna.
Häll av vattnet från tonfisken. Blanda ner tomatpuré och krossade tomater i stekpannan och häll sedan ner tonfisken. Krydda med salt och peppar. Låt tonfisksåsen koka på svag värme i 5-10 minuter.
Servera spaghettin med tonfisksåsen och rucolan.