Panang curryröra med sparris
En god röra att använda som komplement till kött, fisk och kycklingrätter. Kryddblandningen curry innehåller bland annat gurkmeja som verkar antioxiderande och inflammationshämmande.
Ingredienser:
400g panang curry, kokosmjölk
150g hackad lök
4-5 st skalade och tärnade vitsparris
300g tärnad grönsparris
2 st limeblad (kan uteslutas)
2 st hackade vitlöksklyftor
15g kokosfett
1 dl vitt matlagningsvin eller vatten
1 tsk stevia socker (kan uteslutas)
1 msk balsamvinäger (kan uteslutas)
2 tsk guarmjöl eller maizena.
Örtsalt
Gör så här:
Stek löken och vitlöken tillsammans med kokosfett på medelvärme i ca 4 minuter tills den är mjuk. Häll i panang curry kokosmjölk och limeblad, låt småkoka på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg i vit & grönsparris, stevia, vitt vin och låt det småkoka i ca 5-10 minuter. Sparrisen ska inte vara överkokt och mjuk utan ha ett litet tuggmotstånd. Blanda i guarmjöl, balsamvinäger och krydda med örtsalt. Låt stå på eftervärmen i ca 5 minuter och sen är den klar.
Näringsinnehåll per 100g
Energi | 75,4 kcal |
Protein | 9,6 g |
Fett | 5,5 g |
Kolhydrater | 3,7 g |