Nyttigare schnitzel
Med detta recept kan du göra en lite nyttigare variant av schnitzel. Med de rätta tillbehören blir denna rätt en riktig festmåltid.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
600 g kalvinnanlår | |||||||||||||
2 dl majsmjöl | |||||||||||||
2 ägg | |||||||||||||
2 dl ströbröd | |||||||||||||
salt & svartpeppar | |||||||||||||
10-15 potatisar eller 2 medelstora sötpotatisar | |||||||||||||
kapris | |||||||||||||
citron i klyftor | |||||||||||||
gröna ärtor | |||||||||||||
Tillredning
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i klyftor och lägg dem på en plåt. Om du väljer att göra sötpotatis kan du skära den i skivor. Ringla över lite olja och blanda runt så att potatisklyftorna blandas med oljan. Rosta i ugnen i 20-30 minuter tills potatisen fått färg.
Banka ut köttet så att det får en tjocklek på knappt 1 cm. Ta sedan fram två tallrikar och en vid skål. Häll upp majsmjöl och ströbröd på varsin tallrik och knäck äggen i skålen. Vispa äggen lätt så att gulan och vitan blandas.
Ta varje köttbit och vänd först i majsmjölet, sedan i äggsmeten och till sist i ströbrödet.
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek schnitzlarna på låg eller medelhög värme i 3-4 minuter per sida.
Koka ärtorna lätt. Servera sedan schnitzeln med klyftpotatisen, ärtorna samt kapris och citronklyftor.