Köttbullar med bulgursallad
Ett bra tips för att få köttbullarna lite fastare och mer fiberrika är att använda pofiber som är glutenfritt. Dessutom innehåller Pofiber 70%kostfiber som håller magen och ämnesomsättningen igång. Denna klassiker blir god och nyttig med en bulgursallad till!
Ingredienser:
Köttbullar:
200 g nötfärs
½ matsked tomatpuré
2 tsk grillkrydda
2 msk Pofiber
3 g kokosfett
½ dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk Kesella/kvarg 1 %
Bulgursallad:
1 dl bulgur
20 g hackad rödlök
20 g hackad röd paprika
20 g majskorn
½ tsk paprika
2 st hackade soltorkade tomater
½ tsk vitlökspulver
½ tsk flytande grönsaksfond
Örtsalt
Malen svartpeppar
1 blad skivad salvia
1 nypa hackad rosmarin
1 dl vatten
Gör så här:
Blanda nötfärsen med grillkryddan, tomatpurén och pofiber. Forma dem till 30 grams köttbullar och låt dem vila i ca 5 minuter.
Koka upp 1 dl vatten med grönsaksfond, häll i bulgur och sänk värmen till medelvärme och låt den småkoka i ca 5 minuter tills vätskan är borta. Blanda i grönsakerna, örterna och kryddorna och sätt på ett lock.
Stek köttbullarna med kokosfett i ca 3 minuter på medelvärme, häll i vatten och balsamvinäger och låt vätskan koka ner till hälften (ca 1 minut). Ta upp köttbullarna och blanda i kesella/kvarg och häll sedan såsen över köttbullarna. Lägg upp bulgursalladen bredvid.
Näringsinnehåll per portion
Energi | 255,7 kcal |
Protein | 24,1 g |
Fett | 10,5 g |
Kolhydrater | 18,2 g |