0 produkter
0 kr
Smakmagin i denna rätt står soltorkade tomater, grädde och spenat för. Tillsammans ger de denna enkla pastarätt precis det som behövs för att skapa en fest för smaklökarna.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
4 port spaghetti eller tagliatelle | |||||||||||||
250 g fryst bladspenat | |||||||||||||
600 g kycklingfilé | |||||||||||||
3 vitlöksklyftor | |||||||||||||
15 soltorkade tomater | |||||||||||||
salt & svartpeppar | |||||||||||||
2,5 dl mager matlagningsgrädde | |||||||||||||
Börja med att koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Tina spenaten i mikrovågsugn och krama ur vattnet ur bladen.
Tärna kycklingen och bryn i en stekpanna tills den fått färg och är helt genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
Finhacka vitlöken och skär de soltorkade tomaterna och spenaten i strimlor. Rör ner i kycklingpannan och tillsätt grädden. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt såsen småkoka i några minuter. Servera den varma såsen med den nykokta pastan och njut.