Hemmagjord proteinpizza
Baka egna pizzabullar med en lite nyttigare deg, baserad på dinkel och en gnutta proteinpulver. Fyll med din favorittoppning!
Ingredienser |
| ||||||||||
1,5 dl vatten | |||||||||||
15 g jäst | |||||||||||
30 g smör | |||||||||||
20 g rårörsocker | |||||||||||
170 g fint dinkelmjöl | |||||||||||
100 g grovt dinkelmjöl | |||||||||||
1/4 tsk salt | |||||||||||
1 skopa Core Whey naturell | |||||||||||
1/2 dl vatten |
Gör så här:
1. Bakning med Kitchen aid: Lägg vatten, smör, jäst och socker i skålen och kör igång på medelfart. Häll i mjöl och salt efterhand. Låt gå på medelhastighet i 20 minuter. Jäs i 3 timmar i skålen och blanda sedan i 1 skopa protein och 1/2 dl vatten och blanda ordentligt.
2. Bakning utan Kitchen aid: Dela jästen och häll över fingervarmt smör och vatten. Häll i socker, salt och mjölet. Arbeta kraftfullt tills degen är slät. Jäs i 3 timmar och blanda sedan i protein och vatten som du arbetar ihop ordentligt.
3. Dela degen i åtta små bullar och kavla ut till önskad tjocklek, till pizzabotten, eller gör en stor. Fyll med valfri fyllning, exempelvis tomatsås, svamp och ost eller köttfärs.
4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter, håll koll på dem! Pizzorna är klara när degen är genombakad och gyllenbrun på kanterna.
Avnjut tillsammans med en fräsch sallad och ät till middag, lunch eller ett matigt mellanmål på utflykten.