0 produkter
0 kr
Ett knaprigt och glutenfritt knäckebröd med smak av julkryddor - perfekt att servera på julbordet. Naturligt, gott och enkelt att göra!
Ingredienser |
| ||||||||||||
Ger 1 plåt (ca 20 bitar) | |||||||||||||
1 dl linfrön | |||||||||||||
1 dl pumpakärnor | |||||||||||||
1 dl sesamfrön | |||||||||||||
1 dl solroskärnor | |||||||||||||
1/2 dl majsmjöl | |||||||||||||
1/2 dl bovetemjöl | |||||||||||||
1 1/2 tsk kanel | |||||||||||||
1/2 tsk malen kryddnejlika | |||||||||||||
1/2 tsk ingefära | |||||||||||||
2 1/2 dl kokande vatten |
Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienser utom det heta vattnet i en bakbunke. Rör om noga.
Häll slutligen ner det kokande vattnet och rör om på nytt.
Bre ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret. Använd en slickepott för att få till en jämn yta. Är smeten ojämn kommer knäckebrödet att bli ojämnt gräddat.
Grädda knäckebrödet i mitten av ugnen i ungefär 40 minuter. Låt
knäckebrödet svalna och bryt det sedan i oregelbundet stora bitar.