Fläskfilé med ugnsrostad potatis
Njut av en god fläskfilégryta med smak av örter som serveras med knaprig ugnsrostad potatis.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
1 kg potatis | |||||||||||||
Rapsolja | |||||||||||||
600 g fläskfilé | |||||||||||||
250 g kantareller eller champinjoner | |||||||||||||
1 gul lök | |||||||||||||
2 dl mager matlagningsgrädde | |||||||||||||
2 dl rött matlagningsvin | |||||||||||||
Salt & peppar | |||||||||||||
1 tsk torkad timjan | |||||||||||||
1 tsk torkad rosmarin | |||||||||||||
Några kvistar färsk timjan |
Tillredning
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i halvor och pensla med rapsolja. Lägg potatisarna med snittytan nedåt på en plåt och sätt in i ugnen. Rosta i ungefär 30 minuter, eller tills potatisarna fått en fin gyllenbrun färg.
Skiva svampen och hacka den gula löken fint. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Stek lök och kött tillsammans i en stekpanna tills de fått en fin stekyta. Tillsätt svampen och stek ytterligare i några minuter. Tillsätt sedan matlagningsgrädde och matlagningsvin och låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda på svag värme i ungefär en kvart. Smaka sedan av med salt och peppar och servera grytan med den rostade potatisen. Garnera gärna grytan med några kvistar färsk timjan innan servering.