Aktuella artiklar | Hälsa | Kost & kosttillskott | Träning | Recept | Skönhet | Naturliga oljor | Miljövänligt | Inspiratörer

Fröknäcke

Ett knaprigt och glutenfritt knäckebröd. Naturligt, gott och enkelt att göra!

Klassiskt fröknäcke.

Ingredienser

Näringsvärdeper knäckebröd
Energi80 kcal
Protein2,9 g
Kolhydrater3,3 g
Fett5,8 g
Fibrer1,8 g
Ger 1 plåt (ca 20 bitar)
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 dl kokande vatten

Tillredning:

1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda alla ingredienser utom det heta vattnet i en bakbunke. Rör om noga.

4. Häll slutligen ner det kokande vattnet och rör om på nytt.

5. Bre ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret. Använd en slickepott för att få till en jämn yta. Är smeten ojämn kommer knäckebrödet att bli ojämnt gräddat.

6. Grädda knäckebrödet i mitten av ugnen i ungefär 40 minuter. Låt knäckebrödet svalna och bryt det sedan i oregelbundet stora bitar.


Ingredienser

 
Fullkornsmajsmjöl
 
Solroskärnor
 
Pumpakärnor EKO
 
da Carla Bovetemjöl
 
Urtekram Sesamfrön

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Lär dig mer

 
Receptmeny för en detox

Receptmeny för en detox

Hur och vad kan man egentligen äta under en detox? Här är en komplett meny!
 
Raw Food

Raw Food

Maghälsa del 2:2: Lär dig mer om kosthållningen Raw food.