Chokladbomb
Denna dessert är ett måste för alla chokladälskare. När man skär i den mjuka kakan visar sig den dolda gömman av smält choklad som får hela kakan att bokstavligt talat explodera.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
50 g rumstempererat smör | |||||||||||||
2 dl stevia strö | |||||||||||||
3 ägg | |||||||||||||
1 skopa Core Protein Delite Double Chocolate | |||||||||||||
2 msk mandelmjöl | |||||||||||||
1 tsk bakpulver | |||||||||||||
3 msk kakao | |||||||||||||
40 g choklad |
Tillredning:
Smörj 4 st ugnseldfasta småformar (de bör rymma åtminstone 2 dl). Värm ugnen till 175 grader.
Blanda smör och stevia till en porös blandning. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda tills du har en slät smet. Ta fram en separat bunke och blanda samman mandelmjöl, bakpulver och kakao. Tillsätt försiktigt mjölblandningen till äggsmeten och rör om tills du har en jämn smet.
Häll upp smeten i portionsformarna. Dela chokladen i 4 lika stora bitar á 10 g styck. Tryck försiktigt ner en chokladbit i varje form, den ska ligga precis under ytan.
Grädda formarna i ungefär 25 minuter, eller tills kakorna börjar kännas fasta i konsistensen. Vänta några minuter innan du försiktigt lossar kanterna från formarna. Ta fram 4 små tallrikar och vänd formarna upp och ner på dessa. Servera med färska bär eller frukt.