Artikelsida | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Hudvård & skönhet | Naturliga oljor

Chokladbomb

Denna dessert är ett måste för alla chokladälskare. När man skär i den mjuka kakan visar sig den dolda gömman av smält choklad som får hela kakan att bokstavligt talat explodera.

En krämig chokladdessert på vit tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi272 kcal
Protein13,5 g
Kolhydrater7,5 g
Fett20,5 g
Fibrer1,65 g
4 portioner
50 g rumstempererat smör
2 dl stevia strö
3 ägg
1 skopa Core Protein Delite Double Chocolate
2 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
40 g choklad

Tillredning:

Smörj 4 st ugnseldfasta småformar (de bör rymma åtminstone 2 dl). Värm ugnen till 175 grader.

Blanda smör och stevia till en porös blandning. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda tills du har en slät smet. Ta fram en separat bunke och blanda samman mandelmjöl, bakpulver och kakao. Tillsätt försiktigt mjölblandningen till äggsmeten och rör om tills du har en jämn smet.

Häll upp smeten i portionsformarna. Dela chokladen i 4 lika stora bitar á 10 g styck. Tryck försiktigt ner en chokladbit i varje form, den ska ligga precis under ytan.

Grädda formarna i ungefär 25 minuter, eller tills kakorna börjar kännas fasta i konsistensen. Vänta några minuter innan du försiktigt lossar kanterna från formarna. Ta fram 4 små tallrikar och vänd formarna upp och ner på dessa. Servera med färska bär eller frukt.


Ingredienser

 
Hampachoklad
 
Kakaopulver

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Recept: Lyxig påskdessert med acai

Pannacotta med choklad, acai och havtornscurd
 

Rabarberkompott

Somrig rabarberkompott som nyttig och fräsch dessert.
 

Chiaproteinfluff i vaniljsmak

Tillaga en fluffig succédessert rik på både protein, fiber & nyttiga fettsyror.
 

Glutenfri jordgubbspaj

Somrig paj med bovetemjöl som även passar dig som inte tål gluten.
 

Hemmagjord granola med kokosolja

En crunchy granola med kokos, honung och nötter som gör varje frukost godare.
 

Raw Chokladmousse

Chokladmousse baserad på råchoklad och avokado.
 

Chokladpaj med proteinfyllning

Perfekt paj för alla chokladälskare som vill ha ett nyttigare alternativ.
 

Chiapudding

Grundrecept på chiapudding. Variera med olika smaker!
 

Glutenfria bananpannkakor

Gluten- och laktosfria amerikanska bananpannkakor!
 

Chokladpudding med toffeekräm

En underbar dessert med en fantastisk blandning av choklad och toffee.
 

Lakritspannacotta med hallon

Lakritspannacotta - en riktig drömdessert för dig som är lakritsfantast!
 

Paj med blåbär och mandelmjöl

En härlig paj gjord på antioxidantrika blåbär och mandelmjöl.
 

Mugcake - choklad

En underbar mugcake med chokladsmak som görs på bara någon minut i micron
 

Jordgubb och balsamic proteinkompott

Lyxig kompott som nyttig dessert eller ett riktigt gott mellanmål.
 

Vegansk acaiglass

En vegansk och underbart somrig glass på banan, hallon och acai.
 

Jordgubb och mandeldröm

En blandning lika god som vacker. Lyxa till vardagen med denna jordgubbsdröm.
 

Bli av med sötsuget

Bli av med sötsuget en gång för alla! Här får du värdefulla tips och råd.
 

Chokladdrink

En dessert i flytande form. Proteinrik, kalorisnål och fantastiskt god.
 

Aspartam

Aspartam är ett av de mest använda sötningsmedlen - lär dig mer om det här!
 

Bipollen, pollengranulat

Bipollen eller pollengranulat, är ett mycket näringstätt livsmedel från bikupan.
 

Pepparkakscheesecake

En pepparkakscheesecake med toner av apelsin - glutenfri och underbart god!
 

Raw Food

Raw food är en kosthållning som baseras på oupphettad mat från naturen.
 

Ät rätt i påsk

Ät rätt under påsken och bibehåll vikten med hjälp av våra tips och trix!
 

Nyttiga bananpannkakor

Njut av goda, glutenfria pannkakor som tillagas med bananer och keso.
 

Grillad banan med choklad

Grillade bananer i kombination med choklad och nötter. Enkelt och gott!
 

Jordgubbspaj utan gluten

Glutenfri paj med mandel- och kokosmjöl.
 

Därför är chiafrön nyttiga

Chiafrön är nyttiga hälsofrön fulla av protein, omega-3 och kostfibrer.
 

Macadamia

Macadamianötter kan användas både i matlagning och som hudvårdsprodukt.
 

Oligosackarider

Oligosackarider är medellånga kolhydrater som fungerar som kostfibrer.
 

Cheesecake

Läcker cheesecake med acaigelé och gojibärsbotten!