Cheesecake
Avnjut denna smarriga och festliga dessert innehållandes antioxidantrikt acaipulver och näringsrika gojibär.
Cheesecake med acaigelé och gojibärsbotten!
Ingredienser
Botten
200g Digestivekex
100g smör
1 dl gojibär
Acaigelé
5 st gelatinblad
3 dl vatten
1/2 dl acaipulver
Fyllning
800g Philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk citronjuice
4 ägg
Gör så här
Mixa ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut i en ugnssäker form med avtagbar kant. Ställ formen i kylen.
Blanda fyllningen i en bunke, tillsätt äggen sist, ett åt gången och blanda ut jämnt. Fyll upp formen med fyllningen ovanpå botten och grädda i ugn 40-45 minuter i 175 grader. Ta ut, låt svalna och förvara i kylen.
Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Blanda gelatin, vatten, acaipulver och limejuice i en kastrull, värm till gelatinbladen smält, rör om och låt blandningen svalna tills den börjar blir geleartad men fortfarande är flytande. Häll blandningen ovanpå cheesecaken och ställ den i kylen i minst 30 minuter.