Aubergine med linsröra
En kalorisnål, vegetarisk rätt med ugnsbakad aubergine och krämig linsröra.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
1 stor aubergine | |||||||||||||
1,5 dl torkade gröna linser | |||||||||||||
1 gul lök | |||||||||||||
1 vitlöksklyfta | |||||||||||||
1 medelstor morot | |||||||||||||
1 tsk paprikapulver | |||||||||||||
1 dl havregrädde eller sojagrädde | |||||||||||||
1 dl vatten | |||||||||||||
Tillredning:
Sätt ugnen på 225°C. Dela auberginen på längden och lägg halvorna på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en ugnsfast form. Skär ett rutmönster på snittytan och pensla med olivolja. Baka i ugnen i 30 min, tills auberginen är mjuk.
Koka linserna i rikligt med vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan bort kokvattnet.
Medan auberginerna steks i ugnen och linserna kokar, börja med linsröran. Stek lök och vitlök mjukt i olja, ca 5-7 min. Tillsätt morot och stek några minuter till.
Tillsätt sedan de kokta linserna, grädden, vattnet och paprikapulver och blanda noga.
Ta ut auberginerna ur ugnen och häll över linsröran. Servera direkt och gärna med en stor sallad.