Glögg med incabär

En av julens måsten är helt klart glögg! Detta recept bjuder på en spännande och välsmakande twist av den klassiska glöggen. Jag kan lova dig att du inte kommer bli besviken på den kryddiga och mustiga smaken. Njut av nyttiga incabär och smakrika cacao nibs.

Hemmagjord glögg

Bild: Superfruit

Ingredienser till 1 liter

1 dl strösocker3 st kanelstänger
0,5 dl Superfruit kokospalmsocker1 msk Superfruit cacaonibs
1,5 dl konjak2 krm mald kardemumma
1 flaska fylligt rött vin2 krm mald pomerans
0,5 dl Superfruit incabär, grovt hackadeen liten bit skalad ingefära eller
15 st kryddnejlikor3 krm malen


Gör så här:

Värm upp konjaken med socker på medelvärme i en kastrull tills sockert löst sig. Tillsätt därefter resterande kryddor och vinet. Värm upp till 70-80 grader - sila bort alla kryddor och servera. För en fylligare smak, låt glöggen stå kallt i kylskåpet över natten och sila därefter bort alla kryddor.

Tillbehör - Glögg

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit