Ägg- och tonfiskröra

Mathavre med tonfisk- och äggröra är en lättlagad och god maträtt som smaksätts med salladslök och svartpeppar. Denna goda rätt passar både i matlåda, till middag och i utflyktskorgen.

Mathavre med tonfiskröra på en grå tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi361 kcal
Protein27 g
Kolhydrater32,3 g
Fett12,5 g
Fibrer5 g
4 portioner
4 ägg
200 g tonfisk i vatten
1/2 dl finhackad salladslök
4 msk lätt creme fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
4 portioner mathavre

Tillredning

Koka äggen hårdkokta, skala dem och hacka dem grovt. Lägg ägghacket åt sidan.

Häll tonfisken i ett durkslag och låt den rinna av. Blanda därefter tonfisken med ägghacket, den finhackade salladslöken och creme fraichen i en bunke. Krydda med salt och peppar.

Koka mathavren enligt anvisningarna på förpackningen och servera sedan med tonfiskröran och lite finhackad salladslök.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Pastarätt med tonfisk

En fantastiskt god pastarätt med spaghetti och krämig tonfisksås.
 

Dietnudlar med tonfisk och oliver

En extremt snabblagad och nyttig maträtt som ger dig bestående energi.
 

Viktiga tillskott under graviditeten

Vid en graviditet uppstår många frågetecken, vad är okej att äta och vad bör man undvika?
 

Linas mattips

Här får du tips från Lina på hur du kan lägga upp din dagsmeny.
 

Så fungerar kreatin

Sanningen om kreatin en gång för alla!
 

Sommarsallad

En somrig sallad för sommarens luncher och grillkvällar.
 

Mental prestation

Effektiva tips över hur du kan förbättra din mentala vardagsprestation.
 

5 tips för ökad muskelmassa

Tips som både gör skillnad och som är relativt lätta att implementera.