0 produkter
0 kr
Krydda dina maträtter med juliga smaker. Detta är en ljuvlig risrätt med smak av saffran och nejlika.
Ingredienser, 4 portioner |
• 350 g kycklingfilé |
• 2 dl basmatiris |
• 6 dl vatten |
• 0.5 g saffran |
• 2 kanelstänger |
• 5 nejlikor |
• 1 morot |
• 0.5 röd paprika |
Näringsvärde | per portion |
Energi | 419 kcal |
Protein | 28 g |
Kolhydrater | 47 g |
Fett | 11 g |
Gör så här:
1. Krydda kycklingen med dina favoritkryddor och tillaga i ugnen ca 15-20 minuter i 175 grader.
2. Lägg saffranet i 2 msk vatten och låt ligga i blöt ca 15 minuter.
3. Skär grönsakerna och fräs med kryddorna i en klick kokosolja medan du kokar riset enligt instruktionerna på förpackningen.
4. 5 minuter innan riset är klart, tillsätter du kryddorna och grönsakerna så att det blandar sig ordentligt och sätter smak till riset.
Smaklig måltid!