Kokosplättar

De smakrika kokosplättarna är ett nyttigare alternativ till de klassiska pannkakorna. Plättarna är laktosfria samt glutenfria och är både rika på protein samt nyttiga fettsyror.

Plättar med blåbär, hallon, grädde och ringlad honung.

Ingredienser till 8 plättar

Plättsmet

Topping

2 ägg1-2 dl grädde
1 dl kokosmjölkFärska bär (valfria)
1 dl kokosmjölSylt eller agavesirap
0,5-1 mogen banan
1 tsk vaniljsocker
0,5 msk agavesirap
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 nypa salt
1-2 msk kokosolja eller smör till stekning

Gör så här

Vispa alla ägg i en stor bland bunke, mosa ner bananen i smeten och rör om. Blanda alla de torra ingredienserna i blandningen och tillsätt kokosmjölken. Låt smeten dra i 5 minuter. Värm upp en slät stekpanna eller ett plattjärn och stek plättarna i fett, förslagsvis kokosolja eller vanligt smör. Servera gärna med färska fär, vispad grädde och sylt.

Tillbehör - Plättar

 
Coconut Oil
 
Agave Sirap

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej