0 produkter
0 kr
Mjuk och somrig jordgubbspaj att servera både som fika och dessert. Perfekt alternativ för dig som är glutenintolerant! Det går även att kombinera pajen med andra fyllningar. Njut!
Ingredienser till ca 6 portioner |
Mandelbotten: |
0,75 dl kokospalmsocker |
3,75 dl mandelmjöl |
1 dl kokosmjöl |
1 ägg |
2 msk kokosolja |
Fyllning |
3 äggulor |
2 dl creme fraiche |
3 msk kokospalmsocker |
250 g jordgubbar |
Starta ugnen till 200 grader. Blanda alla botteningredienser och jobba till en smidig deg. Tryck ut degen i en form som du penslat med kokosolja. Ställ formen i kylen 30 minuter och grädda sedan mitt i ugnen i 8 minuter. Vispa under tiden ihop ägg, creme fraich och socker till en jämn smet. Häll smeten i den gräddade pajbottnen och lägg sist i jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt pajen svalna och pudra gärna över lite florsocker innan servering.