
Healthwell MCT C8 Oil
- Lagras inte som fett
- Från kokosnötter
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (23) Recensioner
- Leverans & betalning
MCT från kokosolja
MCT C8 Oil är ett tillskott med 100% nyttig kaprylsyra från kokosolja. MCT är en förkortning av medellånga fettsyror vilket är fettsyror som är lättare för kroppen ta upp. Detta gör att MCT-fett ger snabb energi samtidigt som det inte lagras som fett i kroppen. Det är också en fettsyra som är skonsam mot magen då den inte påfrestar matsmältningssystemet utan absorberas direkt i tarmkanalen ut via blodet. MCT C8 Oil är det perfekta tillskottet för dig som vill öka ditt intag av den nyttiga fettsyran kaprylsyra; använd den till mat, tillsätt den i ditt te eller kaffe eller boosta kroppen med snabb energi före fysisk ansträngning.
- Innehåller 100% kaprylsyra
- Utvinns ur kokosnötter
- Ger snabb energi som inte lagras som fett
Hur du använder mct-olja
MCT-olja är en smaklös olja som är lätt att använda i din dagliga kost. Ett populärt sätt att använda oljan är att göra kokoskaffe genom att tillsätta en matsked olja i kaffet eller teet. Oljan kan du även använda i din smoothie eller varför inte göra en hälsosammare variant på majonnäs genom att byta ut den vegetabiliska oljan mot MCT-olja.
MCT Shots
Här får du två olika varianter på shots med MCT-olja. Självklart kan du variera recepten själv efter eget tycke och smak.
Gör så här:
- Blanda varmt vatten med en matsked MCT olja och tillsätt några droppar citron. Drick!
- Mixa en matsked MCT olja med ½ tesked kakao, en nypa vaniljpulver, 3 st ägg och 3 dl hett vatten. Njut av din hälsodryck!
Fördelar med kaprylsyra
Det har länge pratats om hur bra kokosfett är då det innehåller medellånga fettsyror. Det är främst kaprylsyran i kokosfettet som anses som den mest högpotenta av fettsyrorna. Normalt består fettsyror av långa kedjor av kolatomer med en syragrupp i ena ändan. Ju längre kedja desto svårare för kroppen att bryta ner. Kaprylsyran i MCT C8 Oil däremot har en kortare kedjelängd (8 st kolatomer) vilket gör att den lättare bryts ner. Fett behöver vanligtvis blandas med galla i gallblåsan för att sedan enzymer i matsmältningssystemet ska kunna bryta ner den. Kaprylsyra behöver däremot varken galla eller enzymer utan kan tas upp direkt i tarmen. Sedan transporteras fettsyran via blodet till levern där det omvandlas till energi utan att lagras som kroppsfett.