Chiapudding - vanilj & blåbär
Chiafrön är fantastiska på många sätt med sin rikedom av fiber, protein och nyttig omega-3! Tillaga en stärkande chiapudding som sätter färg på dina små gyllene frön. Denna variant av chiapudding är krämig och rik på stärkande antioxidanter som ger kroppen en riktigt hälsoboost!
Ingredienser till 1 portion |
• 1 msk chiafrön |
• 1/2 dl vatten |
• 1 dl mandelmjölk |
• 1 krm vaniljpulver |
• 1 tsk agavesirap eller honung |
• Färska blåbär, hackad mango eller annan frukt som topping |
Gör så här:
Blanda mandelmjölken med vattnet i en skål eller ett glas. Häll sedan i chiafrön, vanilj och valfri sötning i vätskan. Rör om var 10 minut första halvtimmen för att chiafröna inte ska klumpa ihop sig och låt därefter stå kallt i minst 3 timmar, gärna över natten. Hacka den färska frukten och vänd ner den i puddingen vid servering. Färsk frukt eller bär tillför nyttiga antioxidanter och ger din pudding det där lilla extra. Vill du att puddingen ska hålla sig kall en stund i en väska kan du blanda ner lite frysta bär.
Tips! Chiapudding kan göras i en mängd olika utföranden. Bara fantastin sätter stopp. Ett tips är att byta ut honungen som sötning mot en mosad banan som du blandar i puddingen innan du ska servera. Toppa med kanel och kokos så får den ytterligare smak.
Behöver du en mer mättande frukost? Blanda ner lite proteinpulver så står du dig ännu längre.