Läs mer

Glukomannan

Glukomannan (glucomannan) är en löslig fibertyp som ingår i fibertillskott för viktminskning och magbalans. Här hittar du tillskott med glukomannan som är populära bland personer som vill gå ner i vikt.

Filtrera
Filtrera 3 produkter
Varumärke
Healthwell2 Allevo1
Sortering
Popularitet
Diet Fiber
90 kaps
Healthwell Diet Fiber
119 kr
 
4,2
4.22 / 5
Betyg: 4.22 / 5
Glukomannan
90 kaps
Healthwell Glukomannan Fiber
149 kr
 
3,9
3.92 / 5
Betyg: 3.92 / 5
Weight Loss Caps.
63 kaps
Allevo Weight Loss Capsules
109 kr
 
3,1
3.13 / 5
Betyg: 3.13 / 5

Glukomannan för viktkontroll

Glukomannan i kosttillskott kommer vanligen från konjakroten (konjacrot). Glukomannan är en löslig fibertyp som sväller i magen i samband med måltid och vätska, och på så vis ökar i storlek. Denna effekt medför en ökad mättnadskänsla som varar längre, och kan på så vis bidra till att vi lättare kan minska måltidens storlek och vårt kaloriintag och i förlängningen gå ner i vikt. Fibertillskott med glukomannan fungerar då som ett komplement till en lågkaloridiet som hungerkontroll.

Glukomannan är godkänt som ämne för en kolesterolsänkande effekt. Fibrerna är nämligen komplexa för magen att bryta ned, vilket medför att de passerar mag-tarmkanalen långsammare, och hinner dra med sig gallsalter ut i större utsträckning. Gallsalter tillverkas av kolesterol, och när dessa förs ut ur kroppen måste nya gallsalter produceras, och mer kolesterol går åt.

Fibertillskott med glukomannan fungerar bara med tillgång till tillräckligt mycket vätska, så kom ihåg att dricka rikligt med vatten när du använder tillskott med glukomannan.