MCT olja

MCT-olja är en unik fettsyra som består av medellånga fettkedjor. Kroppen föredrar att använda denna typ av fett som energi framför att lagra den som fett i fettväven. Detta har gjort att MCT-olja blivit mycket populärt bland personer som inte vill lägga på sig onödigt fett eller som vill ha mycket energi under exempelvis långdistansträning.

MCT-olja förekommer rikligt i kokosnötter och även i kokosolja. MCT-olja är fast i rumstemperatur och blir flytande först vid temperaturer över 24 grader. MCT-olja är också mycket värmetåligt och kan användas vid all typ av bakning och matlagning. Oljan går även utmärkt att steka i eftersom den, trots höga temperaturer, inte förlorar sina hälsosamma egenskaper.

Till skillnad från långa fettsyror har dessa medellånga fettsyror som finns i MCT-olja ett snabbt upptag i kroppen och kan därmed användas som energi istället för att lagras i fettväven som energireserv. Detta är gynnsamt både för dig som vill gå ner i vikt och för dig som tränar långa och påfrestande uthållighetspass.

Under denna kategori har vi samlat produkter med MCT-olja så att du på ett enkelt sätt kan ta tillvara på dessa fettsyrors egenskaper.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 4 produkter
Varumärke
Soma Nordic1 Olimp1 CocoVi1 Alpha Plus1
Märkning
Ekologisk 1
Sortering
Popularitet
MCT olja
500 ml
CocoVi MCT olja
-20%
135 kr
169 kr
MCT Olja
250 ml
Alpha Plus MCT Olja
139 kr
 
MCT Oil
400 ml
Olimp MCT Oil
89 kr
 
MCT-Olja
500 ml
Cocosa MCT-Olja
229 kr