MCT olja

MCT-olja är en unik fettsyra som består av medellånga fettkedjor. Kroppen föredrar att använda denna typ av fett som energi framför att lagra den som fett i fettväven. I denna kategori har vi samlat produkter med MCT-olja så att du på ett enkelt sätt kan ta tillvara på dessa fettsyrors egenskaper.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 6 produkter
Urval
Varumärke
YourZooki2 Soma Nordic1 CocoVi1 Olimp1 Alpha Plus1
Märkning
Ekologisk 1
Sortering
Popularitet
MCT Olja
250 ml
Alpha Plus MCT Olja
139 kr
 
MCT olja
500 ml
CocoVi MCT olja
169 kr
 
MCT-olja C8
500 ml
YourZooki C8 MCT Oil
Nyhet
289 kr
 
MCT-Olja
500 ml
Cocosa MCT-Olja
229 kr
 
MCT Oil
400 ml
Olimp MCT Oil
89 kr
 
3,0
3 av 5
MCT-pulver
300 g
YourZooki MCT Powder
Nyhet
295 kr
 

Var finns MCT-olja?

MCT-olja förekommer rikligt i kokosnötter och även i kokosolja. MCT-olja är fast i rumstemperatur och blir flytande först vid temperaturer över 24 grader. MCT-olja är också mycket värmetåligt och kan användas vid all typ av bakning och matlagning. Oljan går även utmärkt att steka i eftersom den, trots höga temperaturer, inte förlorar sina hälsosamma egenskaper.

Fördelar med MCT-olja?

Till skillnad från långa fettsyror har dessa medellånga fettsyror som finns i MCT-olja ett snabbt upptag i kroppen och kan därmed användas som energi istället för att lagras i fettväven som energireserv. Detta har gjort att MCT-olja blivit mycket populärt bland personer som inte vill lägga på sig onödigt fett och är gynsamt för dig som vill gå ner i vikt. MCT-olja är även effektivt att använda sig av dig som vill ha mycket energi under exempelvis långdistansträning eller påfrestande uthållighetspass.