Biofood Teffmjöl Ljust
- Näringsrikt
- Passar vid bakning
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (7) Recensioner
- Leverans & betalning
Ljust ekologiskt teffmjöl för glutenfri bakning
Teffmjöl kommer från teffgrynet, ett näringsrikt sädesslag som växer i framförallt Etiopien. Biofoods ljusa teffmjöl är ekologiskt och fritt från andra tillsatsämnen. I ljust teffmjöl används inte fröets skal, vilket ger den ljusare nyansen.
Prova att använda i bakning och matlagning, perfekt till teffgröt, glutenfritt bröd och pannkakor. Teffmjöl är rikt på protein, fibrer och mineraler och passar dig som äter glutenfritt eller som äter enligt en kolhydratssnål diet, exempelvis LCHF.
- Naturligt glutenfritt teffmjöl
- Ekologiskt och utan tillsatser
- Perfekt till recept för glutenfritt bröd, injera och teffgröt
Vad är teffmjöl?
Teffmjöl kommer från teffgryn som på senare tid blivit ett riktigt trendigt livsmedel bland hälsomedvetna personer, inte minst bland kändisarna i Hollywood. Anledningen till detta är dess näringsrika innehåll och dess naturliga avsaknad av gluten. Teff är ett etiopiskt sädesslag som har använts i tusentals år, både som hela teffgryn och nedmalet till teffmjöl.
Hela teffgryn kan användas som kolhydratskälla i olika maträtter, och kan liknas vid substitut för quinoa, ris eller bulgur, för ett mer näringsrikt alternativ. Teffmjöl är perfekt att använda till bakning i glutenfria recept, så som glutenfritt teffbröd eller till pannkakor och teffgröt.
Teffmjöl finns både som ljust och mörkt och anses vara ett nyttigare alternativ till vetemjöl, tack vare sitt näringsrika innehåll av protein, kostfiber och mineraler. Det har ett särskilt högt innehåll av bland annat kalcium och järn. Teff har en mild nötig smak som ger en spännande smak till ditt bakverk.
Recept med teffmjöl
Injera är ett populärt recept där teffmjöl är en av huvudingredienserna. Injera är ett slags traditionellt etiopiskt surdegstunnbröd som kan liknas vid våra svenska pannkakor. Injera äts vanligen med olika tillbehör i form av kött- och grönsaksröror.
Teffmjöl passar utmärkt för dig som är glutenintolerant eller följer en kolhydratsnål diet, exempelvis LCHF. Teff passar även dig som tränar mycket, som en stabil kolhydratskälla.