0 produkter
0 kr
Denna soppa är härligt kryddstark och passar utmärkt när du vill ha något lätt och gott.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
1 L vatten | |||||||||||||
1 tsk curry | |||||||||||||
0,5 tsk gurkmeja | |||||||||||||
1 tsk färsk, riven ingefära | |||||||||||||
1 chilifrukt, finhackad | |||||||||||||
1 vitlöksklyfta, pressad | |||||||||||||
2 schalottenlökar, hackade | |||||||||||||
300 g räkor | |||||||||||||
1 dl havregrädde | |||||||||||||
2 msk lantbuljong (20 g) |
Fräs chili, shalottenlök, vitlök och ingefära i lite smör i en stekpanna.
Koka upp vatten och buljong i en stor kastrull. Tillsätt kryddorna och lökblandningen. Låt blandningen koka i fem minuter.
Häll till sist ner havregrädden och räkorna. Låt koka i ett par minuter innan du serverar.