0 produkter
0 kr
Mjuka, ugnsbakade paprikor fyllda med krämig linsröra. Perfekt som enklare lunch eller middag när du vill ha något gott och nyttigt.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
2 paprikor i valfri färg | |||||||||||||
1 dl krossade tomater | |||||||||||||
1/2 gul lök | |||||||||||||
1 tsk färsk rosmarin | |||||||||||||
1 vitlöksklyfta | |||||||||||||
1/4 röd chilifrukt | |||||||||||||
2 dl kokta, röda linser |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj paprikorna och skär av ett lock på dem. Ta bort kärnorna.
Skär även av en bit på botten av paprikorna, så att de står stadigt i formen.
Koka tomatkrosset med lök, rosmarin, vitlök och chilipeppar. Skölj av linserna i kallt vatten, rör ner dem i tomatröran och låt den sjuda 5 minuter. Smaka av.
Ställ paprikorna på ett smort ugnssäkert fat och fyll dem med linsfyllningen. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.
Servera med exempelvis en quinoasallad eller ugnsbakad sötpotatis.