0 produkter
0 kr
Sesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
2 laxfiléer | |||||||||||||
Sesamfrön till panering | |||||||||||||
1 dl kokosmjölk | |||||||||||||
1 citron (saft + skal) | |||||||||||||
Salt & svartpeppar | |||||||||||||
2 portioner fullkornsris | |||||||||||||
Valfria grönsaker | |||||||||||||
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll upp sesamfrön på en tallrik och vänd laxfiléerna i fröna tills de fått ett lager frön runt om. Krydda med salt och peppar efter tycke och smak.
Stek sedan laxen på medelhög värme tills den fått lite färg och är genomstekt.
Blanda kokosmjölk och citronsaft. Blanda ner ungefär 1 tsk finrivet citronskal i såsen och ställ åt sidan.
När riset är klart, servera då laxen med kokossåsen och riset samt valfria grönsaker, exempelvis spenat, tomater, sockerärter eller broccoli.