Recept på julig chokladkola

Duka upp julens gottebord med chokladkola som fullkomligt smälter i munnen. Att den dessutom är gjord på enbart naturliga ingredienser gör den ännu lite godare.

Chokladkola i vit skål på träbord.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi17 kcal
Protein0,3 g
Kolhydrater1,8 g
Fett0,9 g
Fibrer0,5 g
Ger ca 40 bitar
100 g dadlar
1 dl kakao
1 krm salt
2 msk kokosolja

Tillredning:

Lägg dadlarna i blöt i ungefär 20 minuter. Mixa därefter alla ingredienser med en stavmixer tills du har en slät och kladdig deg.

Kavla ut degen till en fyrkant med en tjocklek på ungefär 3 mm. Ställ in den utkavlade kolan i kylen i ungefär en timme. När kolan stelnat kan du skära upp den i fyrkantiga bitar och servera.

Förvara kolan i kylen för bättre hållbarhet.

Tips! Vill du inte att kolan ska smaka kokos kan du använda aromfri kokosolja.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost