0 produkter
0 kr
Sätt smak på fisken med hjälp av kryddig pepparrotssås - ett enkelt sätt att ge även den mest vardagliga maträtt ett ordentligt lyft.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
1 torskblock á 400 g | |||||||||||||
1 tsk dill | |||||||||||||
Salt och svartpeppar | |||||||||||||
Vatten | |||||||||||||
6 stora potatisar | |||||||||||||
Pepparrotssås | |||||||||||||
1 dl mager matlagningsgrädde | |||||||||||||
1 dl vitt matlagningsvin | |||||||||||||
2 msk riven pepparrot | |||||||||||||
Salt och svartpeppar | |||||||||||||
Lägg torsken i en stekpanna och krydda med salt, peppar och dill. Tillsätt vatten tills torsken täcks till ungefär hälften. Koka fisken i 10-15 minuter, eller tills den är vit rakt igenom.
Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ungefär i 20 minuter.
Häll vinet i en kastrull och låt koka upp. Häll ner matlagningsgrädden och tillsätt sedan pepparroten. Smaka av med salt och peppar och servera sedan såsen tillsammans med torsken, potatisen och valfria grönsaker.