Mina sidor
Mina sidor
Aktuella artiklar | Hälsa | Kost & kosttillskott | Träning | Recept | Skönhet | Naturliga oljor | Miljövänligt | Inspiratörer

Morotskaka

En klassisk morotskaka i ny, nyttig tappning. Njut den till kaffet eller som efterrätt.

Bitar av morotskaka på ett fat.Nyttigare morotskaka med ljuvlig smak.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi122,9 kcal
Protein3,4 g
Kolhydrater8,5 g
Fett8,1 g
Fibrer1,6 g
20 bitar
1 dl majsmjöl
1 dl havremjöl
3 msk smakneutral kokosolja
4 ägg
1 dl Nicks Use Like Sugar
1 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
3 dl finrivna morötter
Frosting
2 msk smakneutral kokosolja
2 dl cashewnötter
Saft från 1 citron
2 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
Vatten

Tillredning:

Värm ugnen till 175 grader.

Riv morötterna på rivjärnets fina sida.

Blanda ägg och stevia i en bunke. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.

Smält kokosoljan och rör ner den i smeten tillsammans med morötterna.

Smörj en bakform med kokosolja och häll ner smeten i formen.

Grädda kakan i ugnen i ca 40 minuter. När kakan svalnar kan du förbereda frostingen.

Börja med att smälta kokosoljan och blanda sedan oljan med de övriga ingredienserna i en mixerskål. Mixa sedan tills du har en slät smet. Tillsätt vatten (endast små mängder i taget) efter hand för att få frostingen krämig.

Bre ett tjockt lager frosting på kakan och ställ in kakan i kylen, gärna över natten. Garnera med exempelvis hasselnötter, riven kokos eller lite rivna morötter innan servering.

Ingredienser

 
Ceylonkanel EKO
 
Mandelmjöl RAW&EKO
 
Ingefärapulver
 
Kokosmjöl EKO
 
Use Like Sugar
 
Havremjöl
 
Fullkornsmajsmjöl

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Lär dig mer

 
Kalorismarts morotskaka

Kalorismarts morotskaka

Testa Kalorismarts recept på denna goda och näringsrika morotskaka!