Torsk med örtsås och potatis

Ett gott, snabblagat och nyttigt recept på torsk med örtsås som passar perfekt om du vill lyxa till vardagens fiskrätter med något extra delikat.

Torsk med örtsås, potatis och sparris.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi364 kcal
Protein32 g
Kolhydrater39,8 g
Fett7 g
Fibrer5,5 g
4 portioner
600 g torsk
salt
vitpeppar
1,5 dl lätt creme fraiche
1/2 dl färska, hackade örter (t.ex. persilja, basilika, mynta, dill)
1 krm salt
vitpeppar
900 g potatis
2 knippen sparris

Tillredning

Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ungefär 20 minuter.

Värm ugnen till 225 grader. Lägg torskblocket i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Stek fisken i ugnen i 10-15 minuter, den är klar när köttet är vitt rakt igenom.

Blanda samman ingredienserna till örtsåsen och ställ sedan in den i kylen i väntan på att det blir klart. Koka sparrisen lätt i 5-10 minuter tills den mjuknat.

Servera slutligen torsken med potatisen, sparrisen och den kalla såsen.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Torsk med potatispuré och äggsås

Torsken blir saftig och god med potatispuré och äggsås.
 

Fiskolja

Fiskolja innehåller de hälsosamma fettsyrorna EPA och DHA.
 

Torsk med pepparrotssås

Krydda din torsk med smakrik pepparrot för en spännande smakupplevelse!
 

Torsk med fetaosttäcke

Ugnsbakad torsk med frasigt fetaosttäcke är en lyxig vardagsmiddag.
 

Lyxig torsk med risotto

Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina.
 

Bakad potatis med krämig räkröra

Bjud på en nyttigare variant av bakad potatis, denna gång med krämig räkröra!
 

Fläskfilé med ugnsrostad potatis

En fläskfilégryta med örter som serveras med rostad potatis.
 

Pastarätt med tonfisk

En fantastiskt god pastarätt med spaghetti och krämig tonfisksås.
 

Fiskburgare

Gör dina hamburgare lite nyttigare genom att göra dem på fisk istället för kött.
 

Dietnudlar med tonfisk och oliver

En extremt snabblagad och nyttig maträtt som ger dig bestående energi.
Visa fler