0 produkter
0 kr
Ett gott, snabblagat och nyttigt recept på torsk med örtsås som passar perfekt om du vill lyxa till vardagens fiskrätter med något extra delikat.
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
600 g torsk | |||||||||||||
salt | |||||||||||||
vitpeppar | |||||||||||||
1,5 dl lätt creme fraiche | |||||||||||||
1/2 dl färska, hackade örter (t.ex. persilja, basilika, mynta, dill) | |||||||||||||
1 krm salt | |||||||||||||
vitpeppar | |||||||||||||
900 g potatis | |||||||||||||
2 knippen sparris |
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ungefär 20 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Lägg torskblocket i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Stek fisken i ugnen i 10-15 minuter, den är klar när köttet är vitt rakt igenom.
Blanda samman ingredienserna till örtsåsen och ställ sedan in den i kylen i väntan på att det blir klart. Koka sparrisen lätt i 5-10 minuter tills den mjuknat.
Servera slutligen torsken med potatisen, sparrisen och den kalla såsen.