0 produkter
0 kr
Bakad potatis kan vara en riktig kaloribov med de ofta mycket fettrika rörorna som serveras som tillbehör. Detta recept bjuder på en nyttigare variant som du kan njuta både till vardag och till fest.
Ingredienser |
| ||||||||||||
2 portioner | |||||||||||||
2 bakpotatisar | |||||||||||||
2 dl creme fraiche (mager) | |||||||||||||
1 tsk dill | |||||||||||||
200 g räkor | |||||||||||||
1/2 röd lök | |||||||||||||
Juice från 1 citron | |||||||||||||
2 ägg | |||||||||||||
10 körsbärstomater | |||||||||||||
Baka potatisen i vanlig ugn på 225 grader i ca 50 minuter, alternativt i mikro på full effekt i ca 15 minuter. Kom ihåg att göra hål i potatisen med en potatissticka så att vätska kan rinna ut.
Förbered under tiden räkröran. Hacka rödlöken fint och skär räkorna i mindre bitar. Blanda ner i creme fraichen och tillsätt sedan citronsaft och dill.
Koka äggen (antal minuter beror på önskad konsistens) och skiva upp dem. Servera de varma potatisarna med räkröran, ägg och körsbärstomater.