Mina sidor
Mina sidor
Bild saknas

Örtagubben Kardborrerot

4.89 / 5
Betyg: 4.89 / 5
Traditionellt använd nyttoväxt.

- Ekologiskt odlad kardborre
- Innehåller kalcium och järn
- Med klorogensyra och inulin
Storlek
100 g

Vårt pris

109 kr
Jämförpris: 1 090 kr/kg
I lager
Fri frakt!
Skickas omgående  

Fraktsätt

FraktsättSkickasLeveranstid
Budbeei morgon 9:000-2 dagar
Budbee Boxi morgon 9:000-2 vardagar
Bring Hemleveransi morgon 13:002-3 vardagar
Varubrevi morgon 14:001-2 vardagar
Postnordi morgon 14:001-3 vardagar
Early Birdi morgon 16:002-3 vardagar
Instabox Homei morgon 16:000-2 dagar
Instaboxi morgon 16:000-2 dagar
Hibiskus
50 g
59 kr
4,8
4.8
Betyg: 4.83 / 5
Andra har köpt
Johannesört
60 g
69 kr
4,4
4.4
Betyg: 4.43 / 5
Andra har köpt
Te Brännässla EKO
20 påsar
55 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Andra har köpt

Produktrekommendationer

Hibiskus
50 g
59 kr
4,8
4.8
Betyg: 4.83 / 5
Andra har köpt
Johannesört
60 g
69 kr
4,4
4.4
Betyg: 4.43 / 5
Andra har köpt
Te Brännässla EKO
20 påsar
55 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Andra har köpt
  • Produktbeskrivning
  • Näringsinnehåll
  • Betyg: 4.89 / 5
    Recensioner (9)
  • Leverans & betalning
Näringsinnehåll
Produktbeskrivning

Rot av stor kardborre

Örtagubben Kardborre Rot innehåller torkad rot av Bardanae radix. Kardborre är en ganska stor ört med en rund och taggig blomkorg. Blomman är rödlila, rörformad och alla blommor är tvåkönade. Bladen på kardborren är stora och breda men utan taggar och växten är släkt med kronärtskocka. Traditionellt sett har både bladen och roten använts för sina goda egenskaper. Kardborrens rot är rik på kalcium, klorogensyra, flavonoider, järn, garvsyra och inulin. Klorogensyra är samma ämne som finns i gröna kaffebönor och flavonoider är en kemisk förening som är verksam som antioxidanter. Inulin är en hårdsmält kolhydrat som vi människor inte kan bryta ner och därför påverkar den inte vårt blodsocker. Däremot så fungerar inulin som föda för nyttiga tarmbakterier.

  • En nyttoväxt
  • Rik på mineraler
  • Innehåller klorogensyra och inulin

Kardborren en nyttoväxt

Linné omnämner kardborren som nyttoväxt i Materia Medica redan 1749. Förr användes hela växten där till exempel bladen motsades och användes utvärtes på insektsbett och annat som kliar. Här i Sverige har roten använts sparsamt som föda men i Japan räknas den idag som en delikatess. Där kallas den Gobo och äts på ungefär samma sätt som vi äter sparris. Rotsystemet på kardborren är djupgående och kan sträcka sig mer än en halvmeter ner under jorden. Många ser kardborren som ett ogräs men kanske bör vi omvärdera detta och se till dess goda innehåll istället.

Varumärke

Örtagubben
Betyg: 4.89 / 5
Recensioner (9)
Leverans & betalning

Lär dig mer

 
Huskur vid magkatarr

Huskur vid magkatarr

Våra bästa husmorstips för hur du lindrar din magkatarr.
 
Enkla huskurer vid halsbränna

Enkla huskurer vid halsbränna

Läs om flera traditionella huskurer som kan hjälpa till att lindra besvären!
 
Våra märkningar och certifieringar

Våra märkningar och certifieringar

Vad står det gröna lövet för, och vad innebär EU-ekologisk? Vi förklarar!
 
Därför är örtte bra

Därför är örtte bra

Lär dig mer om örtteernas olika effekter i kroppen.
 
Te - världens hälsodryck

Te - världens hälsodryck

Te ses ofta som en hälsodryck. Läs mer om olika tesorter och deras egenskaper!
 
Håll dig frisk -  tips för dig som tränar!

Håll dig frisk - tips för dig som tränar!

Frisk mellan träningar och snabbare återhämtning - Josefine Johnsson tipsar!