Ekologiska krassefrön
Med GEO Krassefrö EKO kan du enkelt grodda krasse hemma. Krassen, även kallad smörgåskrasse, har en känd kryddig smak och är naturligt rik på mineraler, jod samt C-vitamin. De ekologiska groddarna är klara att ätas efter 5-6 dagar och passar utmärkt som pålägg på smörgåsen eller som tillbehör i en matig sallad.
- Krassefrön som gror inom 5-6 dagar
- Kryddig smak
- Rika på C-vitamin och jod
Så groddar du krassefrön
- Rensa bort eventuella trasiga frön.
- Skölj igenom fröna och placera dem på en bricka (en groddburk finns risken att de klibbar ihop sig). Tänk på att inte lägga fröna för tätt.
- Krassefrön ska ligga plant i ett tunt lager och bör inte ligga i vatten. Istället får de fukt genom att vattnas dagligen och genom den gel som bildas kring fröna.
- Vattna fröna varsamt 1-2 gånger om dagen tills de groddat färdigt och de första bladen slagit ut.
- Ät genast eller förvara groddarna i kylskåp ett par dagar. Skölj groddarna före konsumtion.
Varumärke