Grodda alfalfa hemma
GEO Alfalfafrön EKO innehåller de klassiska alfalfa-fröna som ger goda och näringsrika groddar som du kan äta som snacks, i sallader eller kanske på smörgåsen. Alfalfa innehåller hela 35 % protein och alla essentiella aminosyror som du behöver få i dig från kosten. Dessutom är de rika på A-, B-, C- och E-vitamin samt på mineraler som selen, kalcium, fosfor och järn. GEO Alfalfafrön EKO groddar inom några dagar och kan förvaras i kylskåp när de är klara.
- Ekologiska frön
- Groddas i rumstemperatur
- Rika på protein, aminosyror och vitaminer
Så groddar du alfalfa hemma
- Rensa bort eventuella trasiga frön och blötlägg sedan fröna i 10 timmar.
- Skölj igenom fröna och placera dem i groddburken eller på en bricka. Tänk på att inte lägga fröna för tätt. Alfalfa trivs i de flesta typer av grodd-anordningar och vill stå ljust i rumstemperatur.
- Skölj igenom fröna 3-4 gånger om dagen tills de groddat färdigt.
- Ät genast eller förvara groddarna i kylskåp 1-2 veckor. Skölj groddarna före konsumtion.
Varumärke