

Produkten har utgått
Ekologiskt macapulver. - Vitamin B2- Kalcium
- Järn
Produktrekommendationer
Macapulver från macaroten
Ekologiskt Macapulver från CocoVi framställs från den energirika macaroten. Macaroten är en näringsrik rotfrukt som är fylld med protein, fibrer, vitaminer och mineraler. Blanda macapulver i din smoothie som ett nyttigt tillskott och nyttja dess krafter för att boosta din kropp med energi.
- Ekologiskt macapulver från macaroten
- Näringsrikt och energirikt
- Rikt på fibrer och protein
- Pulver med låg fetthalt
Vad är maca?
Maca kan liknas vid en rotfrukt och den har sitt ursprung i Anderna i Peru där den trivs bäst på väldigt hög höjd. I Sydamerika där maca växer finns en hel del legender om macaroten som att krigare från Inkafolket åt den innan det var dags att bege sig ut i strid. Detta intag av roten skulle sedan ge krigarna styrka och uthållighet inför deras utmaningar.
Macaroten brukar ibland bli kallad för peruansk ginseng eftersom den länge uppskattats för sina många hälsofrämjande egenskaper. Macapulver har ett naturligt innehåll av vitamin B2, kalcium, järn och zink - vitaminer och mineraler som är bra för kroppen. Vitamin B2 hjälper bland annat till med att bibehålla normala slemhinnor och synförmåga. Kalcium i sin tur behövs för skelettet och tänderna. Järn ingår i hemoglobinet som transporterar syre i blodet och zink påverkar omsättningen av protein, kolhydrater och fett i kroppen.
Macapulver - biverkningar
När det gäller biverkningar kring macapulver så finns det inga kända så länge du följer tillverkarens rekommendationer. Börja gärna med en mindre dos för att sedan öka om du aldrig testat macapulver tidigare.
Hur du doserar macapulver:
När du börjar med Macapulver från CocoVi så kan du blanda 1 tsk per dag i valfri dryck eller i din frukostgröt. Öka sedan gradvis till maxdosen som är på 1 msk per dag.
Recept med macapulver
Macapulver är enkelt att använda i alla typer av recept och mat. Blanda maca i din smoothie, energidryck och tillsätt det i maten, eller varför inte göra nyttiga gojibollar med macapulver i.
Recept: Gojibollar med macapulver
8-10 bollar
0,5 dl cashewnötter
0,5 dl valnötter
0,5 dl mandlar
0,5 dl gojibär
0,5 dl hampaprotein
1 msk macapulver
3 tsk torkade fikon
1,5 msk honung
1 msk sojamjölk
1 krm kardemumma
Kokosflingor
Gör så här:
Mixa nötterna i en matberedare och tillsätt sedan gojibär, macapulver, hampaprotein, fikon och kardemumma. Mixa till sist ned honung och sojamjölk. För över degen i en bunke och bearbeta till en jämn smet. Gör bollar och rulla dem i kokosflingor. Ställ sedan bollarna kallt i 30 minuter innan du avnjuter dem till fikat.