Ortoser av hög kvalité

Ottobock är ett globalt Healthcare-företag som erbjuder innovativa, högkvalitativa och tekniskt avancerade produkter och tjänster med visionen Quality for life. De vill hjälpa människor att återställa, förbättra och öka sin rörlighet och självständighet med hjälp av hjälpmedel och ortopedtekniska tjänster. För Ottobock är miljön viktig och de arbetar aktivt med att företaget ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt. De prioriterar materiel som kan återvinnas eller återanvändas, i möjligaste mån ska miljöanpassade och resurssnåla produkter och arbetsmetoder användas samt att de prioriterar leverantörer som också arbetar för att minska påverkan på miljön. Produkterna från Ottobock klassas som medicintekniska produkter och är CE-märkta enligt Devices Directive MDD 93/42 EEC. Företaget är också ISO-certifierade enligt kvalitetsledningssystem ISO 13485, ISO 9001 och miljöledningssystem ISO 14001

För ett aktivt liv

Ottobock har sedan de Paralympiska spelen i Seoul i Sydkorea 1988 varit huvudsponsor och officiell leverantör vid samtliga vinter- och sommarspel av Paralympics. Ottobock tillhandahåller ett team av tekniker och svetsare för att kunna hjälpa atleter från alla nationer inom alla grenar med reparation och service av proteser och rullstolar. Detta engagemang har alltid varit viktigt och en väsentlig del inom företaget och deras företagskultur. Ottobocks grundfilosofi är: Att hjälpa personer med funktionsnedsättning att leva ett aktivt liv och nå framgång inom idrotten.

Lindra besvär med ortoser och stöd

Det viktigaste med Ottobocks produkter är att de effektivt understödjer den behandling som läkaren föreskrivit, stödjer, skyddar, stabiliserar och korrigerar det motoriska systemet, har god passform och har hög funktionalitetsnivå. Därför är Ottobocks ortoser och stöd utvecklade och framtagna tillsammans i ett team bestående av läkare, ortopedtekniker, sjukgymnaster och designers, enbart för att kunna ta fram de bästa stöden och ortoser som möjligt. Förutom funktionalitet som kommer i första hand är det även viktigt att utseendet är tilltalande för att använda en produkt under längre tid, därför är det alltid en designer involverad när Ottobock utvecklar och tar fram nya produkter. Många av Ottobocks ortoser och stöd har belönats med erkända designpriser av oberoende domarkommittéer.

Ortoser är mer stabila än stöd och tillverkas vanligtvis av styvare material med funktionella stödmaterial som leder, stänger, stavar och remmar. Detta för att avlasta och stabilisera leder samt mobilisera och korrigera rörelsemönster och hållning. Ottobocks stöd tillverkas oftast i flexibla textilmaterial med kompression i kombination med vaddering för att ge stöd, kompression, värme, massage och lindra ömhet.

Lindra besvär av ryggskott med en ryggortos, smärtande tennisarmbåge eller musarm med en epi flex eller ömmande nacke med ett nackskydd. Gör vardagen enklare med en ortos eller stöd från Ottobock - Quality for life.